Anlægning af græsplæne
EDD889AC-A4EA-4ACE-A394-1AB753433140
25C69200-FC86-4A77-866A-BA49EC3493CE

Anlægning af ny græsplæne for et smukt og grønt udeområde i et jævnt terræn. Vi står klar til at hjælpe dig.

C7C7A28D-DB0C-4DDA-B818-0361837661ED
Ring til os:
F4E7EF8A-4AED-4E82-B5AD-6CADA241F7B7

EN SMUK, GRØN GRÆSPLÆNE TIL DIG

Skal du have lavet ny græsplæne eller etableret andre grønne græsarealer, står Kvist og Krab klar til at hjælpe dig. 

Det kan være en krævende proces at skulle anlægge ny græsplæne selv, vurdere hvor meget eller hvor lidt jord, der skal af, have kørt jord væk, sorteret store sten fra, luftet jorden osv. Vil du være sikker på at det bliver gjort helt rigtigt, gør vi det gerne for dig. 

HVORNÅR ER DET BEDST AT LAVE EN NY GRÆSPLÆNE?

Fra april til oktober anlægger vi græsplæner, hvor de mest optimale forhold findes i forår og efterår. Her får græsset både gode mængder sol og vand.

Græsset vil begynde at spire efter 1-4 uger alt afhængig af vejrforholdene, hvor især godt med vand fremskynder spiring. Derfor ser man ofte at spiringen sker hurtigst i efteråret.

Når først græsset er begyndt at spire, går der ikke længe før græsplænen er grøn og tæt.

Græsfrø eller rullegræs?

Der er ingen tvivl om at rullegræs er den hurtigste løsningen til en tæt, grøn græsplæne. Så hvorvidt du skal vælge græsfrø eller rullegræs, kommer an på din tålmodighed og pris.

Græsfrø er den billigste løsning, men det tager til gengæld også længere tid, før din græsplæne er tæt og må betrædes.
Rullegræs er dyrere end græsfrø, da andre har sået og passet det, inden det bliver anlagt. Du har dog lynhurtigt en grøn græsplæne, der samtidig sørger for, at din plæne får hurtigt fat og er mere modstandsdygtig.

EFTER ANLÆGNING AF NY GRÆSPLÆNE: SKAL GRÆSPLÆNEN VANDES?

En nysået græsplæne skal ikke vandes. Vi anlægger græsplænen i forår eller efterår, hvor der kommer rigeligt med nedbør til, at få græsset til at gro.

Kommer der ingen regnvand i en længere periode efter dit græs er sået, kan du vælge at vente på regnen eller starte med at vande. Vælger du at vande, skal man dog følge en bestemt vandingsplan, og vi anbefaler at du kontakter os inden du påbegynder dette.

HVORNÅR SKAL GRÆSPLÆNEN SLÅS EFTER ANLÆGNING?

Hvornår dit græs skal klippes afhænger af, om du har valgt græsfrø eller rullegræs.
Græsfrø: Når græsset er 8-10 cm klippes det første gang ned til en højde på 5 cm. I takt med at græsplænen bliver tættere, kan du klippe det længere ned.
Rullegræs: Allerede inden for den første uge skal rullegræs klippes, i en højde af 3-4 cm.

UKRUDT I GRÆSPLÆNEN

Din græsplæne kan hurtigt blive fyldt med ukrudt. Dette er helt normalt, og kan ikke undgås. Ofte kan der komme meget ukrudt i plænen i foråret, og hvis du bor tæt på marker.

Sørg for at klippe din græsplæne ofte, hvis der er kommet meget ukrudt, her vil græsset ´vinde´ og ukrudtet langsomt forsvinde.